Není plíseň jako plíseň. Jak správně uchovávat sýry?

Rady & tipy 2. 11. 2014
Není plíseň jako plíseň. Jak správně uchovávat sýry?

Stane se vám někdy, že stojíte před ledničkou a váháte, jestli ta plíseň na sýru je ještě ta, která tam má být nebo zda už má mléčný výrobek to nejlepší za sebou? Osvojte si základní informace ohledně trvanlivosti a skladování sýrů a už nemusíte pochybovat. Jak vybírat a starat se o sýry radí Vendula Svobodová, technoložka výrobní sekce Sklizeno. celý článek »

Vyzkoušejte cereální alternativu kávy

Rady & tipy 1. 11. 2014
Vyzkoušejte cereální alternativu kávy

Mnozí z nás si nedokáží svůj den bez šálku horké kávy ani představit. Kávu považujeme nejen za každodenní nutnost, ale také za zvyk a společenskou událost. Pijeme ji k snídani, po obědě, po práci s přáteli, večer s partnerem, a nebo prostě jen tak, když na ni máme chuť. Jenže někdy se stane, že po celém dni zjistíme, že šálků bylo víc než dost. celý článek »

Česká a Dětská chuťovka znají své vítěze

Kvalita potravin 31. 10. 2014
Česká a Dětská chuťovka znají své vítěze

Na slavnostním vyhlášení výsledků 6. ročníku soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2014 a Dětská chuťovka 2014, které se konalo ve středu 22. října v Senátu Parlamentu České republiky, si za přítomnosti předsedy Senátu pana Milana Štěcha převzalo plakety a diplomy opravňující pyšnit se značkou Česká chuťovka 2014 celkem 47 výrobců, kteří uspěli s 82 výrobky. Značku Dětská chuťovka 2014 pak může od letoška používat 19 českých potravinářů pro 23 svých výrobků. Titulem Rytíř české chuti byl dekorován pan… celý článek »

Znáte srbskou kuchyni? Navštivte restauraci Jelica

Rady & tipy 29. 10. 2014
Znáte srbskou kuchyni? Navštivte restauraci Jelica

Vyhlášená restaurace Jelica, kterou najdete v zátiší pražského Zlíchova, je známá nejen pro své prvenství v nabídce takzvaného raw food neboli „živé“ stravy, ale také zde ochutnáte vynikající srbskou národní kuchyni. Té dominuje především maso, proto zde můžete ochutnat například jehněčí v mléce s rozmarýnem, jídlo připravené v sači na ohništi, svatební zelí se šesti druhy masa, speciality z grilu, kajmak a další srbské lahůdky. celý článek »

Kvalitní káva z kaváren do kanceláří

Rady & tipy 28. 10. 2014
Kvalitní káva z kaváren do kanceláří

Na rozdíl od Italů či Francouzů, kteří kávu konzumují především v kavárnách a restauracích, si Češi rádi vychutnají šálek kávy i v zaměstnání – společně se svými kolegy anebo sami u počítače. V každém případě má káva na českých pracovištích svoji nezastupitelnou roli. Společnost Segafredo Zannetti připravila pro ty, kteří si i v práci chtějí dopřát šálek černého potěšení, možnost bezplatného zapůjčení profesionálních espresso kávovarů. celý článek »

Jak uchovávat otevřené víno tak, aby si zachovalo své vlastnosti?

Rady & tipy 26. 10. 2014
Jak uchovávat otevřené víno tak, aby si zachovalo své vlastnosti?

Zbyde vám někdy nedopité víno v načaté lahvi a rádi byste si jeho druhou část vychutnali až za pár hodin či dní? Chcete se vyvarovat toho, aby se vytratila jeho dokonalá chuť? I když láhev dokonale uzavřete, tak vzduch v lahvi zapříčiní postupnou oxidaci. Ta může už za několik hodin změnit lahodný nápoj v ne příliš chutnou tekutinu. Zbylé víno ale nemusíte ani dopíjet ani vylévat, pomůže vám totiž chytrá vakuová pumpa, s níž si skvělé víno vychutnáte i druhý, třetí či čtvrtý den. celý článek »

Partneři Můžeme jíst zdravěji