Špekáčky

Kvalita potravin 30. 3. 2014
Špekáčky

Mezi tradiční a ryze české uzeniny patří Špekáčky. Špekáčky nebo Špekačky jsou tepelně opracovaný masný výrobek, který tvoří několik metrů dlouhý souvislý pramen plněný ve vepřovém tenkém střevě nebo v hovězím kroužkovém střevě. Je zlatohnědé barvy. Také u nich se ale můžeme setkat s řadou napodobenin. Originální Špekáčky mají svou jasně danou technologii výroby pro charakteristickou chuť, vůni a další vlastnosti. Originální Špekáčky poznáte i podle evropského značení kvality Zaručená tradiční specialita. celý článek »

Obliba nivy stoupá

Téma 29. 3. 2014
Obliba nivy stoupá

Které sýry se pyšní evropským značením kvality potravin? První dva české sýry, které již v roce 2010 získaly označení Chráněné zeměpisné označení, byly Jihočeská niva a Jihočeská Zlatá niva. Společnost Madeta se řadí mezi největší výrobce sýrů s modrou plísní v České republice. Historie výroby Jihočeské nivy a Jihočeské Zlaté nivy se traduje více než 60 let. Chráněné zeměpisné označení bylo přiděleno těmto produktům bez jakýchkoliv úprav receptury a technologických postupů. celý článek »

Sýry s bylinkami – co navíc nám přinášejí?

Rady & tipy 27. 3. 2014
Sýry s bylinkami – co navíc nám přinášejí?

S příchodem jara se mění i naše chutě. Místo těžších a mastnějších zimních pokrmů, které více zatěžují náš organismus, hledáme něco podstatně lehčího. Naše požadavky splňují sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Často jsou obohacené i o nejrůznější bylinky. Známe je? celý článek »

Tip na večeři, recept i všechny suroviny současně

Rady & tipy 26. 3. 2014
Tip na večeři, recept i všechny suroviny současně

Plné obchody lidí, chybějící inspirace, obava z dalších nespotřebovaných surovin – také pro vás příprava oběda či večeře občas znamená docela problém? Nyní můžete využít novou službu – na internetu si vyberete recept a až do domu vám doručí veškeré suroviny, včetně podrobného a názorného receptu. Tak budete moci bez obav vyzkoušet přípravu řady nových jídel, navíc se zárokou vždy čerstvých surovin. celý článek »

V čem se naše obědy liší od ostatních zemí Evropy?

Rady & tipy 25. 3. 2014
V čem se naše obědy liší od ostatních zemí Evropy?

Evropané méně obědvají a mnohem více hledí na to, kolik za hlavní jídlo dne zaplatí. Jedinou zemí, kde lidé letos na oběd v pracovním týdnu míří o něco častěji než před čtyřmi lety, je Česko. V porovnání se západoevropskými zeměmi ale máme stále co dohánět. Zatímco v tuzemsku si pravidelně oběd dopřává jen o něco více než polovina zaměstnanců, v dalších západoevropských zemích jsou to stále – i přes pokles – v průměru tři ze čtyř lidí. celý článek »

​Sýr a víno – v jakých kombinacích si je vychutnáte ještě lépe?

Rady & tipy 24. 3. 2014
​Sýr a víno – v jakých kombinacích si je vychutnáte ještě lépe?

Výběr vín a konzumace sýrů k sobě patří odedávna. Už naši předkové věděli, že víno mění chuť podle toho, jaký sýr si k němu dáte. Každý druh sýra přináší jiný chuťový požitek a vytváří pocit, že pijete jiné víno. Jaké kombinace nám přinesou maximální požitek? A jak je to v případě dnes tak oblíbených zralých sýrů? celý článek »

Partneři Můžeme jíst zdravěji