Diabetici by měli mít svůj cukr po jídle pod kontrolou. Předejdou tak řadě zdravotních komplikací.

Rady & tipy 3. 7. 2018
Diabetici by měli mít svůj cukr po jídle pod kontrolou. Předejdou tak řadě zdravotních komplikací.

Vysoká hladina krevního cukru po jídle je u diabetiků často bagatelizovaným tématem. Opakované výkyvy hladiny krevního cukru přitom ohrožují zdravotní stav pacientů – neléčené mohou způsobit například postižení ledvin, ztrátu zraku, mozkovou mrtvici či infarkt myokardu. Výkyvy hladiny krevního cukru po jídle navíc znepříjemňují každodenní život – ovlivňují pracovní výkon a celkovou kondici.  celý článek »

Veterinární inspektoři v Praze během letošních kontrol farmářských trhů zjistili závady u jedné pětiny prodejců

Kvalita potravin 29. 6. 2018
Veterinární inspektoři v Praze během letošních kontrol farmářských trhů zjistili závady u jedné pětiny prodejců

S rychlým nástupem jara se inspektoři Státní veterinární správy (SVS) působící v Praze zaměřili také na kontrolu prodeje potravin na farmářských trzích; konkrétně živočišných komodit jako jsou maso, ryby, masné a rybí výrobky, vejce, mléko a mléčné produkty či med. Dosud letos provedli na farmářských trzích v hlavním městě téměř 50 kontrol, z toho zhruba v pětině případů zjistili nějaké pochybení. Množství i typ závad jsou letos zatím velmi podobné jako ve stejném období loňského roku. celý článek »

Zbylo vám na zahrádce pár jahod? Inspirujte se, jak je využít

Rady & tipy 25. 6. 2018
Zbylo vám na zahrádce pár jahod? Inspirujte se, jak je využít

Jahody milují všichni. Nejlepší jsou čerstvé se šlehačkou, avšak sezóna je krátká. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na zbytek roku, kdy je o sladké jahůdky nouze. Kromě marmelád ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající džemy, želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky, a to nejen z jahod, ale i z malin, ostružin, třešní nebo višní. celý článek »

V létě chutná víno nejlépe vychlazené

Rady & tipy 24. 6. 2018
V létě chutná víno nejlépe vychlazené

K horkým letním dnům neodmyslitelně patří lehká, svěží bílá a růžová vína, ale také sekty i osvěžující míchané drinky s vínem. Při jaké teplotě se doporučuje jejich servírování, jakou vodu si k nim dopřát a jak se dá kouzlit s koktejly, poradí odborník a sommeliér Filip Jantač. celý článek »

Partneři Můžeme jíst zdravěji