Čerstvá ryba je základem zdravého jídelníčku

Rady & tipy 31. 3. 2018
Čerstvá ryba je základem zdravého jídelníčku

Po zimě, kdy všechno odpočívá a načerpává energii, s sebou jaro přinese nové začátky a možnosti. Nakupujeme nové oblečení, někteří již začínají plánovat letní dovolené, vše se opět probouzí k životu. Kromě takovýchto navenek patrných změn, bychom měli vlastní bytost reinkarnovat i zevnitř. Ideální je začít u stravovacích návyků a denního režimu. Co třeba zařadit do jídelníčku ryby? Obsahují velké množství živin a vitamínů a navíc se po nich snáze redukují přebytečná kila. celý článek »

Vztah vína a cukru? Jedna velká věda

Rady & tipy 28. 3. 2018
Vztah vína a cukru? Jedna velká věda

Cukr je pro víno zásadním prvkem – ten zbytkový určuje jeho zařazení mezi suchá, polosuchá, polosladká či sladká, naopak obsah přírodního cukru v hroznech a moštu pak určuje přívlastek. Zdá se vám to složité? Vztah vína cukru by vydal na odbornou knihu, nejdůležitější fakta vám vysvětlí sommelier David Král. celý článek »