Atelier porcuje tuňáka a v dubnu bude podávat komplet tuňákové menu

Aktuálně 13. 3. 2015

Další ze série tematických menu v Atelieru Red & Wine je menu tuňákové. Pouze 22. a 23. dubna v Atelieru budete moci ochutnat čerstvého tuňáka na mnoho způsobů a zapíjet ho vybranými chardonnay a pinot noir z celé Evropy. Že vás nenapadá moc úprav tuňáka? Nebo jste je nikdy neochutnali? Tak to budete muset zajít do Atelieru.

Atelier porcuje tuňáka a v dubnu bude podávat komplet tuňákové menu

Foto: Atelier Red & Wine

Na co se můžete těšit?

  • tatarák/sashimi z tuňáka, kalamansi, chřest
  • tuňák, wasabi majonéza, jarní výhonky a mirin
  • těstoviny s marinovaným tuňákem, cuketou a bonito vločky
  • grilovaný tuňák, vanilková quinoa a jarní zelenina
  • pot-au-feu z tuňáka s jarní zeleninou s řasami
  • grilovaný tuňák rossini (foie gras), chřest

…a jako netuňákový dezert marinované mango v anýzu, čokoláda a omáčka z tamarila.

Alespoň kousek tuňáka

To je jen náznak toho, co v Atelieru potkáte na menu, když se stavíte na večeři 22. a 23. dubna. Každý chod bude obsahovat alespoň kousek z čerstvého tuňáka (který mimochodem bude vystavený přímo v restauraci), takže milovníci ryb mají tu nejlepší možnost zkusit si, která úprava jim chutná nejvíc. A každý si bude moci menu sestavit podle toho, na jakou tuňákovou úpravu má chuť nebo rovnou zkusit všechny hezky postupně.

„Náš tuňák bude mít něco kolem 35 kilo a musíme ho zpracovat za dva dny, dokud je dokonale čerstvý, takže tohle menu bereme nejen jako zpestření nabídky a zábavu pro hosty, ale i jako výzvu pro nás. Hezky od žaber až po ocasní ploutev musí všechno na talíře hostů,“ vysvětluje Lubo Mikuš, provozovatel Atelieru, jak to bude pro restauraci „napínavé“ menu.

Tuňákové lahůdky elegantně slaďte

Tuňákové lahůdky vám obsluha doporučí sladit s chardonnay a pinot noir z různých částí Evropy. A když se vás pak doma budou ptát, co jste měli k večeři, můžete říct, že jen „rybu“, aby si nemysleli, že se nějak rozmazlujete.

Ceny jednotlivých chodů se pohybují od 160 Kč do 290 Kč. Rezervovat místo si můžete online na www.atelieratelier.cz, případně e-mailem na info@atelieratelier.cz už teď.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji