Choceňské tradiční pomazánkové – nový název, známá kvalita

Aktuálně 6. 7. 2014

Poslední pomazánkové máslo v České republice opustilo výrobní pás Choceňské mlékárny, největšího producenta této populární české pochoutky. Uzavřela se tak jeho pětatřicetiletá historie výroby v Chocni. Zákazníci teď na pultech svých obchodů najdou Choceňské tradiční pomazánkové, které v nové grafice nabízí všechny oblíbené varianty – od přírodní přes tu s příchutí nivy, šunky či křenu až po cibulové nebo česnekové tradiční pomazánkové.

Choceňské tradiční pomazánkové – nový název, známá kvalita

Proč Choceňské tradiční pomazánkové?

Svěží, lehce nakyslá chuť, jemná a snadno roztíratelná struktura. To je oblíbený mléčný produkt, který vyvinuli Češi koncem sedmdesátých let. Od svého uvedení na trh v roce 1977 si našel okamžitý zájem spotřebitelů. Nejen díky novým příchutím obliba tohoto českého unikátu stále stoupá.

Choceňské tradiční pomazánkové se vyrábí ze smetany zahuštěné sušeným odstředěným mlékem, nebo sušeným podmáslím. Tato směs se dále tepelně upravuje: pasteruje, homogenizuje a po vychlazení zakysává smetanovou kulturou. Název produktu byl rozhodnutím Evropského soudního dvora upraven a čeští producenti ho musí respektovat od 1. května 2014. Od tohoto data najdete na pultech již výhradně „tradiční pomazánkové“. V tom z Chocně nejsou žádné konzervační látky ani rostlinné tuky a jedná se o výrobek výhradně živočišného původu. I proto se pyšní několika oceněními obchodníků i spotřebitelů.

Pomazánková varianta Tiramisu

2 kelímky Choceňského tradičního pomazánkového, 2 smetany na šlehání, moučkový cukr podle chuti, 1 balení piškotů, hrnek silné instantní kávy, 0,5 dcl rumu

Choceňské tradiční pomazánkové, smetanu a cukr ušleháme, až vznikne hladká hmota. Krémem prokládáme piškoty narovnané ve formě, které zakapeme rumem a studenou kávou. Tiramisu necháme dobře vychladit, podáváme buď v jednotlivé porce v miskách, nebo krájíme na malé kousky.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji