Dinner Club provede návštěvníky nejlepšími restauracemi v Praze

Aktuálně 14. 10. 2014

Vznikající gastronomický projekt Dinner Club je založen na jednoduchém konceptu: poznávat nové restaurace a jejich šéfkuchaře, ale zároveň i spojovat milovníky gastronomie, kteří každou první středu v měsíci zasednou ke společnému stolu. Úvodní akce se konala 1. října v restauraci Pot-au-feu, a to pod taktovkou šéfkuchaře Jana Kracíka.

Dinner Club provede návštěvníky nejlepšími restauracemi v Praze

Foto: DinnerClub

Plánováno přímo s šéfkuchařem

Dinner Club nabízí návštěvníkům alternativu oproti klasickému modelu food festivalu, který je spíše masovou záležitostí. Každá akce je plánována přímo s šéfkuchaři a hosté si tak mohou vychutnat speciální menu snoubené s víny, které je vytvořeno přímo pro Dinner Club. Přístup jednotlivých šéfkuchařů se samozřejmě liší – někdy je to menu inspirované sezónou, někdy se váže na konkrétní suroviny, jindy je to výběr z toho nejlepšího, co restaurace nabízí. Cíl ale zůstává stejný – seznámit návštěvníky s pražskou gastronomií a zároveň jim zprostředkovat nezapomenutelný gastronomický zážitek.

„Sedět u stolu s lidmi, které jste v životě neviděli, se vám může zdát trochu bláznivé, ale tento koncept se mi osvědčil. Kromě skvělého jídla si tak užijete i společnost a třeba najdete i nové přátele a obchodní partnery. Druhou rovinou, která je pro mě zásadní, je představení šéfkuchařů, kteří za vyhlášenými podniky stojí a odvádí skvělou práci,“ říká zakladatelka projektu Edita Zeit.

Kromě pravidelných akcí každu první středu v měsíci se mohou návštěvníci těšit i na další eventy, které se budou různě obměňovat. „Možnosti jsou téměř neomezené. Restaurace mají o projekt zájem, a to je pro mě v této chvíli směrodatné,“ dodává Edita Zeit.

Kam se tedy návštěvníci podívají v nejbližší době?

V polovině října to bude luxusní hotel Augustine na Malé straně, kde se v místní Svatotomášské pivnici odehraje tapas večer s pivním párováním v režii šéfkuchaře Marka Fichtnera. První Dinner Club listopadu bude patřit Miroslavu Kalinovi a restauraci Kalina Cuisine & Vins, ke konci měsíci to bude Sunday Roast v restauraci Mlýnec. Vstupenky a veškeré další informace jsou k dispozici na webových stránkách projektu www.dinnerclub.cz.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji