Festival polévek se chystá do Prahy

Aktuálně 21. 11. 2015

Rybí vývar, čočkový krém nebo poctivý boršč? Poslední sobotu před Vánoci provoní holešovickou tržnici Festival polévky. A vařit se bude přímo před zraky diváků – na otevřeném ohni ve čtyřiceti litrových kotlích dovezených až z Maďarska. První pražský ročník Festivalu polévky se bude konat v sobotu 19. 12. od 10.00 hodin v holešovické tržnici spolu s Boutique Market. Vstup na festival je zdarma.

Festival polévek se chystá do Prahy

Foto: Billa

Z Plzně do Prahy

Celkem 16 kotlů zavěšených na železných konstrukcích a pod nimi plápolající oheň, nejen tak bude vypadat okolí Haly č. 13 v pražských Holešovicích. Chystá se tu Festival polévky, který se z Plzně přesune poprvé i do metropole. Výjimečnost festivalu podtrhne vaření přímo před zraky návštěvníků i samotné servírování z probublávajících kotlů. Bistra a restaurace nabídnou více než 15 druhů polévek v plných i ochutnávkových porcích, které vás zahřejí. Během dne navíc budete moct hlasovat o tu nejlepší. Spolu s Festivalem polévky se také uskuteční Boutique Market, jehož nabídka je zaměřená na vysoce kvalitní zboží – od delikates po designové produkty. Na festivalu tak můžete pořídit i netradiční vánoční dárky.

Špenátová polévka s pestem

Ingredience:
  • 250g listového špenátu Chef menu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 180 ml smetany
  • 2 žloutky z vajec 
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce zakysané smetany
Pesto:
  • 100 ml olivového oleje
  • 50g čerstvých bazalkových listů
  • 100 g nastrouhaného sýra Grana Padano
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
Příprava:
Do vařícího zeleninového vývaru vložte očištěný špenát. Uvařte doměkka. Horkou polévku rozmixujte ponorným mixérem a zahustíte žloutky rozmíchanými ve smetaně. Na pesto utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte ponorným mixérem všechny uvedené ingredience. Po rozdělení do talířů či hlubokých misek ozdobte každou porci lžící zakysané smetany s pestem.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji