Jak chutná Praha na grilu vyzkoušíte v sobotu na Střeleckém ostrově.

Aktuálně 30. 6. 2017

Na Střeleckém ostrově v Praze se v rámci Letňáku 2017 – Léta pro Pražany chystá jeden z dalších gurmánských zážitků. Tentokrát s tematikou grilování. Festival nazvaný Praha na grilu nabídne kromě několika kuchařských show i zábavný doprovodný program pro celou rodinu. Festival proběhne již tuto sobotu 1. července od 10 hodin.

Jak chutná Praha na grilu vyzkoušíte v sobotu na Střeleckém ostrově.

Hmyzí kuchyně

„Food sekce festivalu přivítá řadu zvučných jmen. Návštěvníci se mohou těšit na kuchařské show, které povedou kuchaři a gurmáni Jiří Hilgart a Martin Polačko nebo food blogerka Veronika Koko Kokešová. První show začne v 11:20 hodin a ta poslední pak skončí v 15:30 hodin. Pro zajímavost, na programu bude například i hmyzí kuchyně. Tak koho zajímají taje exotické kuchyně, ať neváhá přijít,“ přibližuje David Pešek Dvořák.

Gastronomický zážitek

Těšit se můžete na trojici profesionálů. Prvním z nich je Jiří Hilgart, původní profesí hudebník, v současné době cooking expert, gurmán a privátní kuchař, finalista televizní soutěže MasterChef Česko. Druhý kuchař Martin Polačko má za sebou bohatou gastronomickou praxi nejen u nás a u našich nejbližších sousedů, ale i v USA. Vařil pro takové celebrity, jako je hollywoodský herec Edward Norton nebo zpěvačka Sheryl Crow. Znát ho můžete i z televize. Na úspěšný TV pořad Když vaří táta nyní navazuje pořadem Chlap za plotnou. Veronika Koko Kokešová je moderátorka rádia, food blogerka roku 2013 a 2014, držitelka ocenění Křišťálová lupa 2014, autorka a režisérka pořadů MENU domů, MENU v sezóně a Menu podle Koko.

„Paralelně s food sekcí bude probíhat i bohatý doprovodný program. Pro děti je připravena speciální scéna, kde mohou zajít na Loutkové divadlo Kozlík nebo se zúčastnit soutěžní hry Malý kuchař, při které se naučí například válet těsto, plést housky, škrábat, míchat, zdobit apod. A zábava bude i pro starší ročníky. Od 17 hodin zahrají kapely Sto zvířat a od 19:30 pak Simple Muffin,“ doplňuje David Pešek Dvořák.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji