Kam za gastrozážitky?

Aktuálně 9. 3. 2015

Klavírní snídaně, večeře s šansony, kurz přípravy kávy či výprava za jedlými květinami – zní vám to lákavě? Tak vyražte o víkendu 14. a 15. března 2015 do zážitkové kavárny a restaurace Nebespán. Zažijete nevšední zážitek spojený s francouzskou kuchyní v krásné přírodě v Kašperských Horách.

Kam za gastrozážitky?

Foto: Nebespan.cz

Kohout na víně za rytmů šansonu

Velkým zážitkem pro všechny milovníky francouzské kultury bude v sobotu 14. března od 20:00 hodin vystoupení šansoniérky Evy Kriz a pianisty Milana Dvořáka v pásmu Zlatá éra francouzského šansonu. Celý večer je inspirován návštěvou známé kavárny Les Deux Magots v pařížské Latinské čtvrti, kde se scházely v 50. a 60. letech minulého století největší osobnosti francouzské kulturní scény i francouzského šansonu, jakými byli Montand, Aznavour, Gréco, Piaf či Bécaud. Zážitek z krásných písní jistě podtrhne i prostředí Nebespánu, které je inspirováno právě francouzskými kavárnami. Ochutnat budete moci francouzská jídla – například tradičního kohouta na víně – a nebudou chybět ani rafinované dezerty. Vstupné na hudební vystoupení je zdarma!

Klavírní večery i snídaně

Na domácí dobroty ze Šumavy, ale i lahůdky francouzské kuchyně pojídané za doprovodu živého klavíru, láká zážitková kavárna a restaurace Nebespán v Kašperských Horách. Můžete si dát pozdně odpolední drink, výbornou večeři nebo ještě lepší snídani a odpočinout si u lehce jazzového klavíru a zapáleného krbu! Není problém se také ubytovat, dopřát si relaxační masáže či kosmetiku, využít vybavenou hernu pro děti i zahradu a personál rád poradí, kam v okolí na výlet. Vstupné na klavírní vystoupení je zdarma. Termíny: 18. – 19. dubna, 30. – 31. května 2015.

Unikátní seminář o kávě s Michalem Křížkou

Jedinečné povídání i praktické ukázky v podání Michala Křížky, jednoho z největších znalců kávy v ČR, se pravidelně konají v Nebespán café & apartments v Kašperských horách. Jeden z nejlepších českých baristů vám ukáže, jak se správně praží káva, a jak dobře upraženou kávu poznáte. Na programu je také cupping (ochutnávka různých druhů kávy) a ukázky alternativních příprav kávy, které můžete používat i u vás doma a připravit si tak opravdu skvělou kávu. Nebespán pro vás připravil navíc také ochutnávku všech svých domácích produktů. Vstupné na akci je zdarma.

Jedlé kytky pro lehké tělo i duši

Kytky jsou nejen krásnou ozdobou, ale mohou být i příjemným a velice zdravým doplňkem našeho jídla. Naučte se poznávat, které rostliny ve volné přírodě jsou jedlé. Mimo jejich překvapivé chuti zažijete také radost z pobytu venku, naučíte se něco z ekologie, botaniky a především kulinářství! Naučí vás to na svém exkluzivním semináři 16. až 18. května 2015 v Nebespánu v Kašperských Horách expertka na jedlé kvítí a kulinární koučka Jana Vlková. Budou se vařit dobroty z šumavských luk i hájů a skvěle se tak vyčistí vaše tělo i duše. Další informace najdete na www.kytkykjidlu.cz.

Tip na gastro ubytování: Přímo nad restaurací a kavárnou Nebespán jsou komfortní apartmány či levné, ale velice útulné bed & breakfast pokoje. K prostorám patří krásně vybavená zahrada se zábavou pro děti i terasou a lehátky pro odpočinek. Dále pak velká herna, která je hned naproti kavárně, aby si rodiče mohli jídlo i čas tady strávený náležitě vychutnat.

Více o připravovaných akcích na www.nebespan.cz.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji