Kde se v Praze dobře najíst a zároveň ochutnat něco nového?

Aktuálně 19. 7. 2015

Pokud v Praze hledáte příjemné místo, kde ochutnáte něco nového, bude o vás hezky postaráno, o jídle si ideálně popovídáte se šéfkuchařem a neutratíte při tom půl výplaty, zajděte do holešovické restaurace Port58. Přes oběd můžete každý den vybírat ze dvou polévek a pěti hlavních jídel. V menu najdete i předkrm a dezerty. Ty, stejně jako focacciu s bylinkami a další pečivo, pečou v Portu sami. Opravdovým zážitkem jsou v Holešovicích večeře. Ve středu, čtvrtek a v pátek můžete ochutnat famózní tříchodová menu za skvělých 299 Kč.

Kde se v Praze dobře najíst a zároveň ochutnat něco nového?

Foto: Port58

Vyjádření šéfkuchaře

O středečním menu mluví šéfkuchař Otakar Humpl jako o vždy originálním jídle plném fantazie, kdy se všechny chutě surovin vzájemně doplňují. Při výběru receptů se ničím neomezuje a nechává se inspirovat sezónními surovinami, které jsou právě k dostání. Ve čtvrtek se naopak můžete spolehnout, že se v Portu bude grilovat za doprovodu živé hudby. Při příznivém počasí venku, kdyby padaly trakaře, tak uvnitř. V pátek se můžete těšit na lehké rybí menu.

K dobrému jídlu patří i dobré víno

K jídlu si určitě nechte doporučit víno, které pokrm vhodně doplní. V Portu mají nejraději ta francouzská. „Každý se časem propije k tomu, že nejlepší vína dělají Francouzi,“ je přesvědčený Humpl. Ale nabízí i skvělá vína z Moravy a Itálie. Nebo vyzkoušejte čerstvou domácí limonádu.

Restauraci najdete v ulici Tusarova, kousek od zastávek Dělnická a Na Maninách. Po setmění vás navede obří svítící balón. Každý den čerstvé menu najdete na stránkách www.restaurantport58.cz.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji