Na Rohu hojnosti ochutnáte i dýňové pivo: V Edenu chystají podzimní hostinu

Aktuálně 20. 10. 2015

Bystřice nad Pernštejnem – sklizena všechna úrodu a pro gurmány je přichystáno podzimní hodování. Během víkendu 31. října a 1. listopadu, navazujícího na podzimní prázdniny, ochutnají návštěvníci zábavního centra Eden od všeho trochu. Těšit se můžete na pochoutky ze zvěřiny, hovězího masa,ale i netradiční pokrmy s použitím ořechů a dalších plodin podzimu. Připravena pro vás bude místní kavárna, vinárna a ochutnávka piv z pivovaru Eden a jiných minipivovarů.

Na Rohu hojnosti ochutnáte i dýňové pivo: V Edenu chystají podzimní hostinu

Foto: EDEN centrum

Roh hojnosti nabízí rozmanitost chutí 

Na slavnosti, nesoucí symbolický název odkazující k hojnosti a bohatství, si pochutnají všichni labužníci. Profesionální kuchaři přichystají během dne více než deset degustačních jídel, v nichž návštěvníci najdou především sezónní suroviny od menších lokálních pěstitelů a výrobců. K dobrému jídlu patří i dobré pití. K ochutnání budou piva z Dalešic, Sentice, ale také domácího minipivovárku Eden. Kdo se v září těšil na bramborové pivo, uvařené speciálně na Slavnosti brambor, má nyní příležitost ochutnat ještě další kuriozity. Například chilli nebo dýňové pivo. To nevařil nikdo jiný než věčný experimentátor, edenský sládek Vladimír Vecheta. „U dýňového piva jsem nahradil část obilného sladu dužinou z dýně Hokkaidó. Nejdříve je ale nutné dýni umýt, zbavit semen a upéct,“ prozrazuje Vecheta. A dodává: „Většinou se do dýňových piv přidává koření, jako je například skořice. Tu jsme ale nepoužili. Specifikem našeho dýňového piva je kombinace sladu pšeničného, ječného a ovesného.“ K dispozici budou také nejlepší vína z moravských sklípků. Pro řidiče zase připraví kvalitní kávu malé pražírny. 

Doprovodný program ve znamení hodování 

Jak hodovalo panstvo, si vyzkouší na dvě desítky zájemců v bývalém Panském sídle Mittrovských, kde v sobotu proběhne hraběcí hostina. Děti se zabaví při vyřezávání dýní v Muzeu půdy. 

Nakupte si zásoby na podzimním trhu 

Dýně, patisony, cukety, pórky, houby, cibule, brambory, ořechy, zelí, kapustu, jablka a mnoho dalšího si bude moci každý zakoupit na trhu na hlavním náměstí bystřického Edenu. V prodeji budou také medy, pečené čaje, marmelády, sirupy či zavařené dýně, stejně jako zvěřina, vyzrálé hovězí, sušené šunky, sýry anebo piva z malých pivovarů. „Celý víkend bude hlavně o hodování, pro návštěvníky máme připravený zateplený stan, kde si v klidu a teple vychutnají podzimní pohodu,“ těší se hlavní organizátor Pavel Pichler.

Soutěž

Chcete se podívat na akci Roh hojnosti zadarmo? Máme pro vás 3x 2 volné vstupenky na celý festival.

Jak se jmenuje edenský sládek?

a) Vladimír Vrabec
b) Vladimír Víška
c) Vladímír Vecheta

Odpovědi posílejte na mail soutez@mediaadvice.cz s heslem HOJNOST do 28. října. Výherci budou informováni e-mailem.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji