Navštivte veganskou večeři v Hradci Králové

Aktuálně 20. 2. 2015

Zahřívací kolečko Veganských večeří v Biu Central obsahující deset setkání nad veganskými pochoutkami a recepty nejrůznějších chuťových pokladů a inspirací se neslo především ve znamení ustálení určitých tradic a zvyklostí. V kině se rozhodli nelenit – naopak, přidali do kroku a tuto oblíbenou akci tak trochu vybrousili do určitých kontur a tvarů. Veganské večeře mohou návštěvníci od nynějška najít na stálém místě v programu kina (vždy poslední neděli v měsíci) vždy i s podtitulem, tématem, na nějž bude setkání zaměřeno. Po podzimní sezóně, kdy návštěvníci mohli ochutnat, jak se svačí ve škole po vegansku, kterak se dají pokrmy ladit do barev či jak oslavit Veganvánoce, je od jara přichystáno hned dalších několik zajímavých setkání v módu polévkovém, klíčkovém či špagetovém.

Pohanka s humusem a pečenou mrkví

Pohanka s humusem a pečenou mrkví | Foto: www.veganotic.cz

Zelenější stravování

„Naším cílem rozhodně není přesvědčovat ‚nevegany‘, aby se přidali na naši ‚zelenou‘ cestu, ale spíše ukázat absolutní pestrost, hravost a především chutnost této kuchyně, která se stává stále populárnější,“ říká jedna z pořadatelek projektu Natálie Barcalová.

V českém prostředí je to mnohem složitější, jelikož pokrmy střední Evropy jsou nasáklé sádlem a zhutněny vajíčky. Veganská strava je ale více než zdravým pohonem k tomu, abychom to správně udýchali a představili co nejvíce lidem co nejvíce možností, které mnohdy hraničí i s alchymií. A přitom je to tak jednoduché…

Vyklíčit či nevyklíčit?

Na další večeři můžete přijít už v neděli 22. února od 18.00 do Bio Central v Hradci Králové. Vstupné je, už tradičně, vaše veganská mňamka – pro tentokrát nejlépe naklíčená.

Další informace naleznete na facebookovém profilu Veganských večeří.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji