Poslední víkend v květnu patří Prague Food Festivalu

Aktuálně 28. 5. 2015

Český historicky první gastronomický festival určený pro širokou veřejnost – Prague Food Festival, vstoupí letos již do IX. ročníku. Ochutnáte 26 nejrozmanitějších restaurací z Maurerova výběru Grand Restaurant 2015. Jelito ze zauzeného jazyka, chřestové gazpacho s listy z břízy nebo hovězí Picanhu s játry a ledvinkami. Vychytané farmářské delikatesy. Čokoládové pralinky třeba s česnekem nebo chilli.

Poslední víkend v květnu patří Prague Food Festivalu

Foto: Prague Food Festival

Řada nových restaurací i kulinárních stálic

La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister. Kromě nich můžete samozřejmě ochutnat kulinární stálice jako například V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles. Zcela neotřelý koncept přinesou biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera (všichni budou osobně nalévat v hodinových intervalech).

Setkáte se s michelinskými šéfkuchaři, zažijete gladiátorské kulinární klání ve stylizovaném Colosseu DēLonghi pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroni z Itálie, ve čtyřiceti stáncích ochutnáte vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů.

Rawfood, hmyzí menu i pramenitá voda

Nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood, speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz. Aquasommelierka Beáta Vlnková představí unikátní Vodní kartu, tedy ucelené portfolio pramenitých a minerálních vod vhodných k vínu a pro prémiovou gastronomii a zatančíte si v rytmu Karibiku, případně si můžete lážo plážo oddechnout v Rauch Grand Lehárně.

Program „Zdravá cesta“

V programu „Zdravá cesta“ poznáte vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům. V rámci workshopů, cooking show a degustací v Míčovně budete mít možnost vidět například michelinského Romana Pauluse, rodinu kuchařů Sapíkových, jednoho z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Inda Sanjiva Suriho, jak vaří se svou rodinou nebo biokuchařku Hanku Zemanovou jak si váží plevele a kytek v kuchyni. Ochutnáte také čerstvé šťávy UGO ošetřené pouze vysokým tlakem. Pro příznivce sportu bude jistě zajímavé otestovat menu „Fotbalových lvíčat“, tedy reprezentantů do 21 let.

Tato největší gastronomická akce v zemi se koná v Královské zahradě Pražského hradu 29. – 31. 5. 2015. Vstupenky v předprodeji stojí 450 Kč, na místě 500 Kč.

Podrobné informace o všech účastnících, partnerech a programu najdete na www.praguefoodfestival.cz.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji