Slavnosti moravského uzeného: od klobás po zabijačku

Aktuálně 2. 3. 2016

Kuchařská show s degustací, restaurace se zabijačkový menu, desítky druhů uzenin od vyhlášených moravských firem. Milovníci jídla a uzeného masa si o víkendu 5. a 6. března užijí na hradě Veveří svůj svátek. Konají se tu totiž již čtvrté Slavnosti moravského uzeného, na kterých se sedm uzenářů utká o titul Nejlepší moravské uzené 2016. 

Slavnosti moravského uzeného: od klobás po zabijačku

Foto: 123rf.com

Zajímavý program

O kuchařskou show se postará restaurace Borovinka. „Program je rozdělen do několika tematických bloků. V prvním představí kuchař klasické uzené pokrmy. Chybět však nebudou speciality a netradiční jídla,“ řekl za organizátory Pavel Pichler. Po skončení každého kuchařského bloku budou moci navařené jídlo diváci ochutnat.

Otevřená ohniště a jarmark

Na nádvoří budou otevřená ohniště, na kterých si budou moci návštěvníci opéct klobásky nebo buřtíky od uzenářů. O kávu se postará pojízdná kavárna Kofi Kofi. Na řemeslném jarmarku se představí 30 výrobců. Pro děti je připraveno dětské divadlo, buřtíková hradní hra s cenami nebo minizoo farmy EDEN. Atmosféru při degustování bude dokreslovat cimbálová muzika.

Ke každé vstupence dostanou návštěvníci ovarovou polévku zdarma. Vyplňovat mohou anketní lístky, které budou slosovány v tombole a uzené i neuzené ceny. Více o akci najdete na www.moravskeuzene.cz

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji