V únoru provoní bystřické centrum Eden domácí uzené

Aktuálně 11. 1. 2017

V bystřickém centru Eden se už potřetí uskuteční oblíbená uzenářská akce, tentokráte pod názvem Uzené slavnosti. O víkendu 4. a 5. února se tak návštěvníci mohou těšit na uzené maso, klobásky, šunky a zabíjačkové speciality od nejlepších uzenářů v regionu. Program doplní soutěž jedlíků, kuchařská show, ochutnávka uzeného piva a nově i výstava kresleného uzeného humoru. Ke každé vstupence dostane návštěvník zabijačkovou polévku zdarma!

V únoru provoní bystřické centrum Eden domácí uzené

Správný postup porcování

První únorový víkend se nádvoří centra Eden opět zaplní těmi nejlepšími uzenáři z Bystřicka a okolí, kteří představí své uzené dobroty. Návštěvníci budou mít příležitost ochutnat a ohodnotit nejlepší uzené tohoto ročníku a jako bonus si od svého oblíbeného uzenáře odnesou praktické rady a tipy jak maso zpracovat, řádně naložit a vyudit. Mistr řezník na pódiu ukáže správný postup porcování půlky prasete a kuchař poté představí recepty z uzeného masa a dalších zabíjačkových pochutin, jejichž chuť ohodnotí sami návštěvníci.

Letošní ročník Uzených slavností obohatí svými příspěvky i kreslíři, kteří připravují na 50 humoristických kreseb s uzenou a zabíjačkovou tematikou. Kresby budou vystaveny v seminárním sále a návštěvníci budou mít příležitost vybrat tu nejvtipnější.

Zabijačková polévka zdarma

Po celý víkend bude pro návštěvníky připraveno i občerstvení. Hned při vstupu dostane každý návštěvník zabíjačkovou polévku zdarma, v degustaci bude moci ochutnat domácí bramborový guláš nebo bramborové placky se zelím a uzeným masem. Z udírny se už od ranních hodin bude zvedat kouř a návštěvníci tak ochutnají čerstvé uzené a jehněčí klobásky přímo z udírny. A chybět nebudou ani zabijačkové pochoutky jako tlačenka, jitrničky nebo škvarky.

Speciální uzené pivo

Pro milovníky piva chystá sládek minipivovaru Eden várku speciálního uzeného piva značky Mittrowsky. Podstatou výroby uzeného piva je speciálně upravený nakuřovaný či chcete-li uzený slad, který se suší nad kouřem z bukového dřeva. Vhodná kombinace sladů dovolí vyniknout kouřovému aroma nakuřovaného ječmene. Ochutnat toto pivo budou moci návštěvníci na Uzených slavnostech 4. a 5. února 2017, na které je navařeno 300 litrů tohoto speciálu o 10° síle.

Soutěž

Chcete vyhrát volný vstup na Uzené slavnosti? Máme pro vás soutěž o pět vstupenky na tuto akci. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku.

Kolik litrů speciálního uzeného piva je připraveno pro návštěvníky slavností?

a) 100

b) 200

c) 300

Správné odpovědi zasílejte do 31. ledna 2017 na adresu soutez@mediaadvice.cz s označením UZENÉ. Výherci budou kontaktování e-mailem.

Více informací o akcích centra Eden naleznete na internetových stránkách www.centrumeden.cz.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji