Rady & tipy

Znáte tajemství černé ředkve?

Rady & tipy 19. 1. 2018
Znáte tajemství černé ředkve?

Čím dál více hledáme pomoc v přírodě. Není divu – každý kousek přírody nabízí konkrétní pomoc. Často se může stát, že narazíte na prostředek, díky kterému se dostanete do kondice, udržíte si zdraví, a ještě máte dobrý pocit, že nepotřebujete chemické náhražky. O černé ředkvi jste možná ještě neslyšeli, proto zbystřete – je ten správný čas sáhnout právě po extraktu z této rostliny. Nebudete litovat. O účincích černé ředkve vás přesvědčí každý lékárník.  celý článek »

Dusičnany v ovoci a zelenině. Co může způsobit jejich nadměrná konzumace?

Rady & tipy 16. 1. 2018
Dusičnany v ovoci a zelenině. Co může způsobit jejich nadměrná konzumace?

Dusičnany neboli soli kyseliny dusičné jsou všude kolem nás. Jsou přítomny v půdě, ve vodě, ale i v ovoci a zelenině. Odborníci doporučují jejich hodnoty v jídle hlídat, protože nadměrný a dlouhodobý příjem dusičnanů zvyšuje šance na onemocnění rakovinou, cukrovkou či Alzheimerovou chorobou. S rozpoznáním hladiny dusičnanů v jídle pomáhá specializovaný přístroj Greentest Eco. Ten nejen pomůže odhalit případné vysoké hodnoty, ale umí také rozpoznat míru čerstvosti potravin. celý článek »

Většina Čechů ví, kdy má dost. Peníze v tom nehrají roli

Rady & tipy 8. 1. 2018
Většina Čechů ví, kdy má dost. Peníze v tom nehrají roli

Pro mnoho Čechů představuje alkohol synonymum pro příjemně strávený čas s přáteli. Právě společně s nimi pijí alkohol nejčastěji a nejraději. Dalo by se říci, že jej vnímají jako součást kulturních tradic. Naopak málokdo pije na kuráž a alkohol nepůsobí jako povzbuzovač pro navázání známosti. Sebevědomí si jím zvyšují necelá 4 % lidí. Většinu Čechů lze označit za zodpovědné konzumenty alkoholu – s pitím přestanou, když ví, že mají dost. Vyplývá to z průzkumu fóra Pij s rozumem, jehož výsledky potvrzují, že prevence a osobní… celý článek »