Arašídové tyčinky, které musíte ochutnat

Rady & tipy 26. 5. 2018

Míváte přes den hlad a nevíte, čím ho zahnat? Pravidelná a vyvážená strava je důležitá. K ní patří i dopolední a odpolední svačinky, které by měly obsáhnout až pětinu denního energetického příjmu. V běžném shonu ovšem nemáme čas chystat si výživově hodnotná jídla a mnohdy se spokojíme s čímkoliv, co je po ruce. I v obchodech už ale můžete nalézt chutné a zdravé proteinové tyčinky.

Arašídové tyčinky, které musíte ochutnat

Arašídová edice

Tyčinky od KetoDiet jsou plné bílkovin (27 %), bezlepkové, a oproti jiným proteinovým tyčinkám mají velmi nízký obsah sacharidů. Díky tomu vás spolehlivě zasytí ve chvílích, kdy to budete potřebovat. Na výběr máte z několika příchutí a nyní nově arašídovou limitovanou edici.

Zdravé mlsání

Pokud se vám stává, že přes den na jídlo nenacházíte čas, sbalte si do kabelky něco zdravého na zub. Bílkovinné tyčinky s nízkým obsahem sacharidů na rozdíl od běžných sušenek nebo kousků pizzy dodají vašemu tělu to, co potřebuje. Zasytí, jsou velmi chutné a nezahltí vás zbytečnými cukry, po kterých dostáváme neustálou chuť na sladké. Pokud si ve vlastním jídelníčku hlídáte poměr proteinů a sacharidů nebo držíte proteinovou či ketonovou dietu, jsou pro vás tyto tyčinky ideální.

  

Tip: Recepty na závěr

Cuketové špagety s restovanou hlívou a proteinovými medailonky

(1 porce, 25 minut)

  • 1 menší cuketa
  • 150 g hlívy (nebo jiné houby)
  • ½ cibule, oregano, sůl, pepř, sezamová semínka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 KetoDiet proteinová omeleta

Omytou cuketu zbavte slupky a pokrájejte na nudličky nebo použije spiralizér. Na pánvi nechte na 1 polévkové lžíci olivového oleje zesklovatět cibuli a vhoďte najemno nakrájené a očištěné houby. Osolte, opepřete, posypejte oreganem a nechejte restovat.

Na vedlejší pánvi si rozpalte druhou lžíci oleje a cca 4 minuty na ní nechte změknout cuketové špagety. Hotové špagety dejte na talíř a než se orestují houby, připravte si dle návodu proteinovou omeletu KetoDiet. Na závěr hotové jídlo posypejte sezamovými semínky a můžete podávat.

Okurková polévka s řeřichou (3 porce, 30 minut)

  • 2 brambory
  • 2 salátové okurky
  • 1 pórek
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • hrst řeřichy
  • pepř
  • olivový olej

Omytou okurku podélně rozřízneme, vyškrábneme lžící semena a pokrájíme na kousky, menší část oddělíme. Pórek nasekáme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji necháme pórek orestovat, přidáme okurku, společně promícháme asi 2-3 minuty, přisypeme brambory a zalijeme horkým vývarem. Vaříme 15-20 minut doměkka. Polévku stáhneme z plotýnky, přisypeme většinu řeřichy a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Polévku dochutíme solí, pepřem a zbytkem řeřichy.

Řezy s vanilkovým krémem

(10 porcí, 60 minut)

krém:

  • citronová kůra a šťáva, stévie
  • 1 porce pudinku s vanilkovou příchutí KetoDiet
  • 500 g nízkotučného tvarohu

korpus:

  • 3 vejce
  • 5 lžic holandského kakaa
  • 2-3 polévkové lžíce rozemletých lněných semínek
  • 1 kypřící prášek
  • 200 ml mléko
  • 1 lžička perníkového koření
  • 20 ml stévie
  • 4 odměrky proteinového nápoje KetoDiet
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru

Tvaroh, směs na pudink s vanilkovou příchutí, citónovou kůru a půlku sladidla smíchejte dohladka, zakápněte citrónovou šťávou a dejte vychladit do ledničky.

Poté si oddělte žloutky od bílků. Se žloutky postupně smíchejte proteinový prášek, holandské kakao, kypřící prášek, perníkové koření, mléko a zbytek sladidla. Přidejte nastrouhaný zázvor a znovu důkladně promíchejte. Na závěr opatrně do těsta vmíchejte sníh z bílků.

Těsto vylijte na pečicí papír na připravený menší plech a pečte v předehřáté troubě 15 - 20 minut (podle výšky korpusu) na 180 °C. Vychladlé těsto v polovině rozřízněte, jednu polovinu potřete připraveným tvarohovým krémem a druhou krém přiklopte. Dozdobte třeba malinami a mátou a podávejte.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji