Hot dog je nový burger

Rady & tipy 8. 8. 2017

Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. V posledních letech se hřál na výslunní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku. Ale protože si tento pokrm dopřáváme už nějaký ten pátek, je čas na změnu. Burger je mrtev, ať žije hot dog!

Hot dog je nový burger

Připravili jsme pro vás 4 recepty, se kterými rozhodně zabodujete. Vyvinul je ten nejpovolanější – Tomáš Staněk z Tommy‘s food trucku.

Nezapomeňte, že nejen kečupem je hot dog živ. Aby byly grilované dobroty úplně bez chybičky, potřebujeme kromě masa i další suroviny – kvalitní dressingy a omáčky.

Americký hot dog

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 nožičky kvalitních hovězích párků
  • 4 brioškové bagetky
  • 1/2 ledového salátu
  • 10 dkg čedaru
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 1 červenou cibuli
  • 2 nakládané okurky
  • 100 ml amerického dressingu

Postup:

Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s americkým dressingem. Slaninu si nakrájíme na tenčí proužky a opečeme dokřupava. Čedar si nastrouháme na hrubším struhadle. Ledový salát nasekáme nadrobno. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme párky, které zasypeme nastrouhaným čedarem, opečenou slaninou, ledovým salátem, a nakonec přidáme americký dressing.

Caesar hot dog

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 nožičky kvalitních krůtích klobásek
  • 4 francouzské bagetky
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 1/2 římského salátu
  • lžíci majonézy 75% natur
  • 80 ml Caesar dressingu
  • 10 dkg parmezánu
  • 6 filetů z ančoviček
  • šťávu z půlky citrónu

Postup:

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing si dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté si nadrobno nakrájíme římský salát a smícháme ho s naším dressingem. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, vložíme do nich párky, na které položíme římský salát smíchaný s dressingem, a nakonec posypeme orestovanou slaninou.

Asijský hot dog

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 kvalitní vepřové klobásky
  • 4 sezamové bagetky
  • snítky čerstvého koriandru
  • jarní cibulku
  • čerstvou chilli papričku
  • sladko-kyselou omáčku
  • šťávu z půlky limetky
  • 1 větší mrkev

Postup:

Do sladko-kyselé omáčky přidáme nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promícháme. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme klobásky, na které přidáme naši omáčku, a nakonec posypeme na tenoučké nudličky nakrájenou mrkev, nasekanou čerstvou chilli papričku a pár lístečků čerstvého koriandru.

Old school hot dog

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 kvalitní grilovací klobásky (bílé)
  • 4 bagetky sypané mákem
  • 100 g kysaného zelí
  • 2 nakládané okurky
  • 3 cibule
  • klasickou hořčici
  • barbecue kečup
  • nakládané jalapeño papričky
  • nakládanou sladkou kukuřici

Postup:

Cibuli si nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova. Okurky a jalapeño papričky si nakrájíme na drobné kostičky. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran. Poté do nich vložíme klobásky. Na klobásky položíme kysané zelí, orestované cibulové kroužky a zasypeme směsí okurek, jalapeño papriček a kukuřice. Nakonec přidáme barbecue kečup a klasickou hořčici.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji