Jak si správně vychutnat jahody?

Rady & tipy 19. 6. 2017

Jahody jsou sice výborné čerstvé se smetanou nebo do koláče, ale nejlepší jsou rozhodně se sklenkou vychlazeného sektu. Spojení vyzrálých jahod a šumivého vína oslní vaše chutě. V čem spočívá kouzlo této kombinace a jak správně postupovat při přípravě?

Jak si správně vychutnat jahody?

Jahoda na sklence sektu je atraktivní barevné zvýraznění, díky němuž sklenka doslova ožije a smyslná harmonie vůně a chuti ovoce a šumivého vína, ideálně v kondici „demi sec“, dotváří příjemnou chuťově aromatickou kombinaci. Základem lahodného prožitku jsou očištěné, zdravé a zralé jahody. Nestačí, aby zrale jen vypadaly!

Jahoda s elegancí

Pro vizuálně i smyslně zaměřené konzumenty je optimální zavěsit jednu jahodu na sklenku nebo použít dlouhé napichovátko, které udrží ovoce nad hladinou nápoje a umožní i elegantní konzumaci... Ostrým nožem se od špičky zhruba do poloviny plod nařízne a zasadí na sklenku. Při použití speciálního napichovátka se jahoda pouze propíchne a posune do výšky tak, aby visela těsně nad hladinou sektu. Ti, co si chtějí dopřát chuťovku v podobě plné misky tohoto ovoce, si k němu mohou přidat malou nádobku s cukrem.

Doslova excelovat budete při dodržování i dalších zásad. Jahody přikládejte zásadně v lichém počtu, pokud je vás více, jsou optimální minimálně tři plody na osobu. Nejvíce si je vychutnáte s polosuchým sektem, díky jeho zbytkovému cukru dochází k optimální chuťové harmonii.

Jak si správně vychutnat chuť jahod a šumivého vína?

  1. Napijte se sektu.
  2. Snězte jahodu a bezprostředně se znovu napijte.
  3. Při druhém napití zkuste mírně nasát vzduch přes rty, aby se vám sekt s jahodou v ústech řádně rozšuměl.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji