Jste připraveni? Sezóna grilování je v plném proudu!

Rady & tipy 7. 5. 2018

Čím dál oblíbenější grilovací sezóna je obdobím skvělého jídla a krásného počasí, ale také časem pro setkávání rodin a přátel. Patříte mezi ty, kteří se rádi pochlubí svými kulinářskými výtvory? Máme pro vás dokonalý tip, který vám perfektní výsledek zaručí opravdu pokaždé! Grilování totiž není pouze o správných a čerstvých surovinách, důležitá je také ta správná technologie, a také praktické náčiní, které při grilování použijete. I maličkost může pomoci ke královskému výsledku.

Jste připraveni? Sezóna grilování je v plném proudu!

Vyzkoušejte recepty a tipy oblíbeného šéfkuchaře Ondřeje Slaniny, který v letošním roce přichystá návod na úpravu chutných pokrmů, šitých na míru exkluzivně pro značku Tefal!

Vepřová panenka v česneku a petrželce s grilovanou čekankou a bylinkovým máslem

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 400 g očištěné panenky ideálně z prasnice (je tučnější)
  • hrst sekané petrželky
  • 4 stroužky česneku
  • 20 ml panenského olivového oleje
  • pepř a sůl
  • 2 ks puky bílé čekanky
  • snítek plocholisté petržele, snítka tymiánu, snítka oregana
  • 40 g másla

Z panenky nakrájíte šest medailonků. Petrželku a česnek nasekáte, smícháte s olivovým olejem a promícháte s panenkou. Necháte odpočinout asi 20 minut. Vložíte do grilu rozpáleného na režim steak a propékáte na požadovaný stupeň propečení. Poté vyjmete a na teplém místě necháte odpočinout asi 5 minut a osolíte. Čekanku podél rozkrojíte na čtvrtiny a vložíte do grilu rozpáleného na zeleninu a pečete do zlatova. Bylinky nasekáte a přidáte do rendlíku s rozpuštěným máslem. Osolíte. Hotovou čekanku máslem na talíři přelijete.

Marinovaná krkovice

Pro dvě osoby budete potřebovat:

  • 50 ml olivového oleje
  • 15 ml citrónové šťávy
  • 4 jemně nasekané stroužky česneku
  • špetka soli, pepře a chilli vloček
  • 1 bobkový list
  • 45 ml olivového oleje
  • snítek petrželové a koriandrové natě
  • 2 ks krkovice

Všechny ingredience (kromě petržele a koriandru) naložte do olivového oleje a smíchejte, aby se chutě dostatečně propojily. Vezměte nádobu a do ní naložte očištěné maso přímo do připravené směsi. Plátky masa prokládejte natí petržele a koriandru. Přiklopte víkem a nechte přes noc marinovat.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji