Lehké a rychlé silvestrovské pohoštění

Rady & tipy 29. 12. 2017

Vánoční svátky a Silvestr znamenají pro naše zažívání mnohdy obrovský nápor. Sladké střídá smažené, s majonézou se nešetří ani do salátu, ani na chlebíčky, máslové krémy v dortech a cukroví také nepatří k nejdietnějším. Zkuste si letos slavnostní silvestrovské pohoštění připravit i v odlehčenější verzi. Uvidíte, že se po něm jen zapráší a navíc nebudete mít po svátcích žádné výčitky!

Lehké a rychlé silvestrovské pohoštění

Tuňákové pyramidky z Knäckebrotu

Suroviny na 4 porce:

  • 4 plátky Knäckebrotu žitného s vlákninou
  • 185 gramů kvalitního tuňáka v oleji
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 gramů čerstvé zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, okurka, lusky)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvé bylinky dle chuti


Kvalitní konzervu tuňáka v oleji rozmixujeme s lžičkou citronové šťávy na jemnou hladkou pastu, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti čerstvými bylinkami.

Tuňákovou pastu mažeme na menší kousky žitného Knäckebrotu, vrstvíme do pyramidy a zdobíme čerstvou zeleninou.

Free style kopr a smetana s lososem a čerstvou smetanovou pomazánkou

Suroviny na 4 porce:

  • 2 balení Free style s příchutí kopru
  • 150 gramů čerstvého sýra tipu žervé
  • čerstvý kopr
  • 1 citron
  • kapary
  • uzený losos
  • pepř
  • sůl

V menší misce smícháme čerstvý sýr, přidáme najemno nasekaný kopr podle chuti, 1 lžičku citronové šťávy, osolíme a opepříme. Všechny suroviny pečlivě promícháme a v silnější vrstvě mažeme na připravené pufované chlebíčky Free style s koprem a smetanou.

Nahoru aranžujeme tenké plátky uzeného lososa a zdobíme snítkou kopru, čtvrtkou plátku citronu a poupětem kapary.

Pomerančový pohár

Suroviny na 5 pohárů:

  • 1 balení Raciolek jablko a skořice
  • 2 pomeranče
  • 200 ml pomerančového sirupu
  • 250 ml řeckého jogurtu

Z balení si odložíme 10 koleček Raciolek, zbývající kolečka rozdrtíme rukou nahrubo a rozdělíme do 5 sklenic. Na tuto drť nalijeme pomerančový sirup. Přidáme vyšlehaný řecký jogurt.

Čerstvý pomeranč ořežeme nahladko tak, aby zůstala jen dužina, nakrájíme ho a dekorujeme šlehačkou. Zdobíme zbývajícími kolečky Raciolek.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji