Nezapomínejte na svačinu! Přinášíme skvělé jarní tipy

Rady & tipy 5. 5. 2017

Svačinu mnoho z nás opomíjí, ale podle výživových poradců je to velmi důležitá součást našeho jídelníčku. Vyzkoušejte naše tipy, které snadno připravíte. Nastartujte svůj metabolismus jarními svačinami s přídavkem rostlinného nápoje. 

Nezapomínejte na svačinu! Přinášíme skvělé jarní tipy

Foto: Alpro

Avokádový sendvič s mandlonézou

Mandlonéza:

  • 1 šálek loupaných mandlí
  • 250 ml mandlového nápoje Alpro Original
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Sendviče:

  • 4 plátky tmavého chleba
  • 1 avokádo
  • řeřicha, ředkvičky, nasekaná pažitka
  • sůl a pepř

Pro přípravu mandlonézy v mixéru rozmixujeme všechny ingredience kromě olivového oleje. Olej postupně přikapáváme. Vytvoříme hladkou hmotu, v případě potřeby přidáme mandlový nápoj nebo olivový olej. Ochutnáme a dokořeníme. Plátky chleba potřeme trochou mandlonézy a ozdobíme je avokádem, řeřichou, ředkvičkami a nasekanou pažitkou. Podle chuti osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.

Francouzský toast

  • 8 plátků staršího toustového chleba
  • 2 vejce
  • 150 ml mandlového nebo sójového nápoje Alpro
  • lžička skořice
  • Na ozdobu: rostlinná alternativa jogurtu Alpro, ovoce dle výběru

V misce rozmícháme rostlinný nápoj Alpro, vejce a skořici. Ve směsi namočíme plátky toustového chleba. Po obou stranách osmažíme dozlatova. Dozdobíme rostlinnou alternativou jogurtu Alpro a ovocem dle výběru. Ihned podáváme. 

Ovesné jablečné muffiny

  • 150 ml mandlového nápoje Alpro Original
  • 1 jablko
  • 125 ml jablečné šťávy
  • 2 vejce
  • 250 g ovesných vloček
  • 70 g vlašských ořechů
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • Na posypání: 4 lžíce ovesných vloček, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů

Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve středně velké míse smícháme jablečnou šťávu, mandlový nápoj Alpro, jablečný ocet, rozpuštěný kokosový olej a vejce. Přimícháme suché ingredience: ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy, prášek do pečiva, skořici a sůl. Jablko nakrájíme na kostičky a přimícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazaných muffinových formiček. Připravené muffiny posypeme ovesnými vločkami a nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme 25 - 30 minut. Zda jsou muffiny hotové, zkontrolujeme špejlí.

Hráškový hummus

  • 8 plátků chleba
  • 4 lžíce sójového nápoje Alpro Original
  • 150 g uvařené cizrny
  • 120 g mraženého hrášku
  • 1 stroužek česneku
  • lžička citrónové šťávy
  • sůl, pepř

Hrášek propláchneme. Společně s cizrnou, sójovým nápojem a česnekem ho rozmixujeme na jemno. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Hummus podáváme na toustovaném chlebu.

Pojďte s námi soutěžit

Zaujaly vás recepty z výrobků Alpro? Máme pro vás připravené tři balíčky. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku.

Kolik kcal obsahuje 100 ml Alpro mandlového nápoje Original?

a) 24 kcal

b) 36 kcal

c) 52 kcal

Správné odpovědi zasílejte do 19. května 2017 na adresu soutez@mediaadvice.cz s označením ALPRO. Výherci budou kontaktování e-mailem.

Správná odpověď lze najít na www.alpro.com/cz

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji