Plesová sezóna je v plném proudu. prohlédněte si tipy na lahodné koktejly

Rady & tipy 28. 1. 2018

Plesy, firemní večírky a vůbec celá společenská sezona je nabitá příležitostmi, které svádějí k tomu si přiťuknout a připít. Bujaré večery a alkohol v rozumné míře k sobě prostě patří. Kdy jindy než teď je ten nejvyšší čas začít shánět ingredience na koktejly, které si vychutnáte i v klidu domova obklopeni těmi nejbližšími přáteli. Pojďte se s vizovickou likérkou Rudolf Jelínek naučit tři výborné drinky, které budou vaše kamarády bavit. 

Plesová sezóna je v plném proudu. prohlédněte si tipy na lahodné koktejly

Bohemian Sour

  • 4 cl Slivovitz Kosher R. Jelínek 5 y. o. (5letá)
  • 2 cl citrónové šťávy
  • 1 cl cukrového sirupu
  • 1 kávová lžíce vanilkového cukru
  • 2 cl vaječného bílku
  • Dekorace: pomerančová nebo citrónová kůra a sušená švestka

Všechny ingredience dobře protřepeme v šejkru a přelijeme do nízké sklenice. Ozdobíme kůrou z citrusů a sušenou švestkou.

Medový polibek

  • 2 cl Bohemia Honey
  • 2 cl Pear vodka 
  • 2 cl sirup pomeranč / jablko
  • zázvorová limonáda (tonik)
  • Dekorace: skořice celá, jablečno-hruškový špíz ochucený medem a skořicí

V šejkru promícháme Bohemia Honey, hruškovou vodku a sirup. Dolijeme zázvorovým tonikem a přelijeme do nízké sklenice na led. Na závěr do nápoje vložíme celou skořici a jablečno-hruškový špíz.

Moravský kohout

  • 2 cl slivovice
  • 0,5 cl Fernet Branca
  • 5 cl Antica Formula
  • Dekorace: dřevěné piliny, ovocný čaj

Do vychlazené míchací sklenice odměříme všechny ingredience, dobře promícháme a nalijeme do nízké sklenice. Přiklopíme glošem a nakouříme kouřem z dřevěných pilin. Jako ozdoba může posloužit ovocný čaj. 

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji