Připravte se na novou šťavnatou sezónu!

Rady & tipy 24. 5. 2017

Sladké, voňavé, plné vody, vitamínů a minerálů. Nemůžeme se divit, že lidstvo pěstuje melouny už tisíce let. A právě touto dobou se hlásí o slovo nová sezóna, se kterou si můžeme znovu užívat jeden z nejoblíbenějších plodů na světě. Každý má meloun rád trochu jinak - někdo na kostičky, jiný na trojúhelníčky, ale co pecičky? Někomu nevadí a někdo je naopak pečlivě vybírá a právě pro tyto milovníky melounů existuje i bezpecková varianta.

Perfektní osvěžení!

Perfektní osvěžení! | Foto: Melouny Bouquet

Místo pecek zrníčka

Není za tím žádná chemie ani genetická modifikace. Bezpeckové melouny se podařilo vypěstovat poprvé již před 60 lety. Tato oblíbená varianta vznikla křížením odrůd a dnes je stále častěji k vidění i v českých kuchyních. Aby ne! Melouny obsahují vitamíny A, C, B6, draslík a velké množství antioxidantu lykopenu, naopak v nich nenajdete žádné tuky či cholesterol.

A k tomu všemu se nemusíte potýkat s velkými a těžko stravitelnými jadérky. Bezpeckové melouny obsahují jen malá měkká zrníčka, která jsou v ovoci sotva postřehnutelná. Můžete je použít do dezertů, nápojů, studených polévek nebo prostě jako skvělé osvěžení do horkých dnů či jako zdravou sezónní svačinku.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji