První mrazíky? Čas se zahřát horkými drinky!

Rady & tipy 13. 12. 2017

Jak se zahřát, když je venku nevlídno? Pokud vás už nebaví tradiční svařené víno nebo čaj s rumem, můžete zkusit některý z netradičních horkých drinků z  piva či aperitivu. Zní to sice netradičně, ale proč nezkusit něco nového?

První mrazíky? Čas se zahřát horkými drinky!

Alžírská oáza

Vychutnejte si africkou exotiku s evropskými vlivy ve vaší skleničce.

Budete potřebovat:

  • 4 cl Metropol Cherry,
  • 1 dl červeného vína,
  • 1dl pomerančového džusu, skořici, hřebíček.

Jak na to:

Všechny ingredience dáme do nádoby a svaříme. Servírujeme ve varné sklenici ozdobené kouskem skořice.

Gingerpol

Neobvyklá kombinace hořko-sladké a pikantní chuti probudí vaše smysl.

Budete potřebovat:

  • 4 cl Metropol Bianco,
  • 1 dl vody,
  • čerstvý zázvor, cukr.

Jak na to:

Do rendlíku dáme 2 kolečka čerstvého zázvoru, lžičku cukru, Metropol Bianco a svaříme. Servírujeme ve varné sklenici. Ozdobit můžeme kouskem zázvoru.

Pivní punč

Kombinace piva a červeného pomeranče vás příjemně překvapí.

Co budeme potřebovat:

  • 1 litr Litovel Červený pomeranč
  • 0,5 litru pomerančové šťávy (pomerančový nektar 50%)
  • 0,25 litru silného extraktu čaje jablko–skořice
  • 0,25 litr likéru Griotka
  • 0,1 litru tuzemáku
  • 1 lžičku koření na punč
  • pomeranč, koktejlovou třešeň na ozdobu

Jak na to:

Vše smícháme a zahřejeme (maximálně do teploty 60 °C), podle chuti ještě můžeme dosladit vanilkovým cukrem a medem. Poté podáváme v nižších sklenicích, na jejich ozdobu můžeme použít kousek pomeranče a koktejlovou třešeň.

Pivní punč lze připravit i v nealko verzi, pokud místo piva Litovel Červený pomeranč použijeme Litovel Pomelo a vynecháme další alkohol.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji