Rozmanitost tvarů i barev, které těstoviny znáte?

Rady & tipy 28. 9. 2017

Těstoviny Adriana mají nejširší portfolio tvarů mezi značkami na českém trhu, celkem můžete objevit 19 tvarů. V jejich nabídce tak naleznete opravdu vše, na co budete mít zrovna chuť. Mezi nejoblíbenější tvary patří kromě klasických spaghetti také torti, funghetto, farfalle, penne a gobetti rigati. K dispozici jsou i barevné těstoviny, obarvené díky obsahu zeleniny. 

Rozmanitost tvarů i barev, které těstoviny znáte?

Foto: 132rf.com

Bucatini

I když tato pasta připomíná klasické špagety, jsou něčím zvláštní – mají totiž otvor uprostřed. Díky tomu Vás čeká výjimečný chuťový požitek, protože je prostor na to, aby se omáčka dostala i do dutiny bucatin během přípravy. 

Cavatappi

Tvar plný záhybů udrží omáčku na povrchu těstovin, a tím pokrm dosáhne pozoruhodné chuti a aroma. Cavatappi jsou určeny pro jednoduché recepty. Vyniknou totiž na vašem talíři. 

Cornetti Rigati 

Tyto tak známé těstoviny jsou velmi oblíbeny s rajskou omáčkou nebo popřípadě smetanovou omáčkou. Díky svému dutému tvaru zachycují omáčku jak vevnitř, tak i na povrchu, kde tomu napomáhají vnější drážky. Používají se jako příloha k jídlu, kterému dodají nečekaně intenzivní chuť. 

Eliché

Tyto velké kroucené těstoviny jsou prostě úžasné. Jejich plnější tvar dává jídlu kromě výborné chuti i eleganci. Jsou vhodné k podávání s krevetami, hráškem a čerstvými rajčaty nebo s hutnou omáčkou. 

Creste di Gallo

Ne nadarmo se říká, že jíme i očima. Těstoviny Creste di Gallo mají velice zajímavý tvar, který zaujme nejen na chuť, ale i na pohled. Hodí se zejména na zapékání. 

Farfalle

Farfalle ve tvaru elegantního motýla jsou na pohled krásné. Ideální pro pálivé, krémové nebo zeleninové omáčky. Farfalle jsou perfektní v kombinaci se studeným salátem. V této kombinaci je stvořen lehký pokrm efektivní i po vizuální stránce.

Funghetto

Elegantní a speciální tvar Funghetto zachycuje omáčku ve své spirále, takže každé sousto je šťavnaté. Hodí se nejlépe ke smetanové omáčce, se kterou vytvoří lákavé jídlo. Hodí se však i k omáčce s masem či rybou. 

Gobetti Rigati

Trubkovitý tvar Gobetti zadržuje dobře omáčku uvnitř. Slouží jako úžasná příloha k větším kouskům masa. Pro ještě lepší chuťový zážitek se doporučuje kompletní jídlo ještě zapéct v troubě. 

Linguine

Linguine jsou dlouhé a zploštělé, takže mastné či řídké omáčky mohou snadno stékat po stranách. Bezkonkurenční jsou s pestem, případně s mořskými plody. 

Penne

Okamžitě rozeznatelné a velmi oblíbené. Trubkovitý tvar s vnějšími drážkami pojme ještě více omáčky, takže každé sousto je božské. Můžete je podávat s masem, zeleninou, sýrem nebo bešamelovou omáčkou. 

Spagheti

Jednoduchost špaget umožňuje zvýšit chuť a doplnit jakýkoliv pokrm. Jsou výborné buď s rajčaty, nebo jako příloha k masovým pokrmům. Namotejte si je pečlivě na vidličku, aby zůstaly plné omáčky a vytvořily tak chutnou kombinaci.

Tagliatelle Corte

Tagliatelle Corte je tvar širokých krátkých nudlí. Bývají nejlepší ve směsi s hustou omáčkou podávanou se sýrem nebo s omáčkou na tomatové bázi a kousky masa, společně pak máte syté jídlo. 

Torti

Téměř každý zbožňuje torti. Spirálovitý tvar je nejen zábavný, ale dokonale drží omáčku. Hodí se pro nejjednodušší, ale i ta nejdůmyslnější jídla. Užijte si je s rajčaty a čerstvou zeleninou třeba za studena v salátu. 

Tortiglioni 

Značně velké otvory v tomto tvaru zachytí kousky masa i zeleniny z jakékoliv omáčky. Vynikající tvar se zakroucenými rýhami vám tímto dává důvod pro přípravu báječného jídla. 

Penne Tricolore

Penne Tricolore jsou vyrobeny ze semoliny v kombinaci s rajčaty a špenátem. Jejich hezké barvy vyniknou hlavně v salátech. Zvrásněný povrch těstovin zajišťuje, že na nich ulpí jakákoliv zálivka i olivový olej. 

Torti Tricolore

Už jako děti jsme milovali všechno, co je barevné a mnozí z nás si to přenesli až do dospělosti. Právě pro ty jsou v nabídce Adriana Pasta také Torti Tricolore, které obsahují čerstvou zeleninu, jež jim dodává barvu. 

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji