Sladké pohoštění na letní dětskou oslavu

Rady & tipy 9. 7. 2018

S příchodem léta je tady i období letních party a dětských oslav. Doplňte vaši letní grilovačku o recepty na jednoduché dezerty, na kterých si ale pochutnají i dospělí. Tipy také využijete u přípravy rychlé dětské svačinky. Recepty jsou velice snadné, až za deštivého dne budete dlouze přemýšlet, co s dětmi podniknout, klidně mohou přiložit ruku k dílu a s pomocí „dospěláka“ vykouzlit během chviličky pohoštění pro sebe i kamarády.

Sladké pohoštění na letní dětskou oslavu

Letní pirátská kaše

Suroviny na 5 porcí:

  • RacioPirates s bílou polevou
  • 200 g arborio rýže
  • 1/2 l mléka 
  • 100 g cukru 
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 g hořké čokolády
  • Špetka soli

Arborio rýži propláchněte vlažnou vodou, vsypeme na pánvičku, podlijeme vodou, přidáme štipku soli a na mírném ohni vařte cca 7 minut. Když se voda odpaří, podlijte mlékem, přidejte kakao a vařte, dokud nevznikne kaše požadované hustoty. Kaši zjemněte máslem a ozdobte kostičkami Pirates, hoblinkami hořké čokolády a lístkem máty.

Tip: Kaše v lahvičce, zatažená víčkem, může posloužit i jako dobrá svačinka na výletě.

Medvídci v čokoládové pěně

Suroviny na 5 porcí:

  • 1 balení Rýžových medvídků s mléčnokakaovou polevou
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce práškového kakaa
  • 200 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Smetanu vyšlehejte a ve vodní lázni rozpusťte čokoládu společně s rostlinným olejem. Vyšlehanou smetanu promíchejte s kakaem a rozpuštěnou čokoládou. Vzniklou směs nechte v ledničce zatuhnout. Po vychladnutí ji prsty rozdrobte do mističky a navrch přidejte rýžové medvídky. 

Kokosová pěna s kukuřičnými Cornies

Suroviny na 5 porcí:

  • 12 ks Cornies s hořkou čokoládou250 ml smetany ke šlehání
  • 1 kokosový ořech nebo 200 g strouhaného kokosu
  • 50 ml kokosového likéru Malibu100 ml kokosového mléka
  • 3 lžíce třtinového cukru

Smetanu vyšlehejte dotuha s třtinovým cukrem, přidejte nastrouhaný čerstvý či sušený kokos, kokosové mléko a kokosový likér. Vše dohromady zlehka promíchejte a již nešlehejte. Prokládejte kukuřičnými Cornies a hned podávejte.

Tip: Lehká kokosová pěna je skvělá i mražená, můžete ji podávat jako kokosovou zmrzlinu dozdobenou Cornies a čerstvým kokosem.

Jahodový krém s kukuřičnými chlebíčky

Suroviny na 4 porce:

  • 1 balení Racio polomáčených jogurtových
  • 400 g čerstvých jahod
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • Hořká čokoláda

Třetinu jahod rozmixujte ponorným mixérem dohladka a směs smíchejte se zakysanou smetanou. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a do ní vmíchejte jahodovou směs. Vznikne lehká pěna, kterou rozdělte do misek a do ní nalámejte kousky polomáčených RACIO. Nakonec přidejte zbylé čerstvé jahody a můžete dozdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji