Snídaně bez mléka? Zkuste to rostlinné

Rady & tipy 25. 3. 2017

Rostlinné nápoje Alpro jsou ideální pro přípravu lahodných snídaní. Hodí se skvěle i pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. Rostlinné nápoje Alpro neobsahují laktózu ani mléčné bílkoviny. Jsou obohaceny o vápník a vitaminy, mají nízký podíl nasycených tuků a neobsahují umělá dochucovadla, barviva ani sladidla. Představují významnou složku různorodé a vyvážené stravy, která je pro všechny velmi důležitá. 

Snídaně bez mléka? Zkuste to rostlinné

Foto: Alpro

Míchaná vajíčka na Alpro styl

  • 8 krajíců celozrnného chleba
  • 6 lžic sójového nápoje Alpro Original
  • 6 vajec
  • 60 g špenátu
  • 12 cherry rajčat (volitelné)
  • 1 lžička olivového oleje
  • černý pepř
  • sůl

Špenát nasekáme najemno. Krajíčky chleba opečeme dozlatova. Vejce rozmícháme se sójovým nápojem Alpro Original a dochutíme solí a pepřem. Rozpálíme pánev s trochou oleje. Přidáme vaječnou směs a nasekaný špenát a za stálého míchání osmahneme. Míchaná vajíčka rozdělíme na chleby a podáváme s cherry rajčaty.

Jahodové křupavé cereálie

  • 600 ml sójového nápoje Alpro Original
  • 120 g křupavých cereálií
  • 500 g jahod
  • 60 g čokolády (volitelné)

Jahody rozřízneme na poloviny. Vložíme do misky společně s cereáliemi a zalijeme sójovým nápojem Alpro Original. Podle chuti můžeme posypat nastrouhanou čokoládou. Abychom zajistili křupavost, podáváme okamžitě po přípravě.

Ovocná snídaňová miska

  • 600 ml mandlového nápoje Alpro Original
  • 120 g celozrnných cereálií
  • 400 g červeného ovoce
  • 4 lžíce mandlových lupínků, opražených (volitelné)

Celozrnné cereálie přelijeme mandlovým nápojem Alpro. Přidáme červené ovoce. Můžeme dozdobit opraženými mandlovými lupínky. Ihned podáváme.

Úžasné palačinky s rozinkami

  • 225 ml mandlového nápoje Alpro Original
  • 115 g mouky
  • 2 vejce
  • 30 ml studené vody
  • 25 g cukru
  • hrst rozinek
  • špetka soli

V míse smícháme mouku, sůl, vejce, mandlový nápoj Alpro Original, studenou vodu a cukr. Vytvoříme hladké těsto a přidáme rozinky. Palačinky smažíme po obou stranách dozlatova.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji

Partneři Můžeme jíst zdravěji