Top 10 potravin, které budou ještě lepší, až je zmrazíte

Vyrobit z kvalitních ingrediencí lahodnou svačinku je snadné. Jednoduše vložíte vybrané jídlo do mrazáku a za 30 minut až hodinu se z banánu, avokáda, jogurtu či burákového másla stane třeskutě dobrá laskomina. Ať už vás jenom honí mlsná, nebo si toužíte zpestřit jídelníček, následující recepty si užijete s dobrým pocitem, že mlsáte zdravě.

0
1569

Banán

Z tohoto obyčejného až moučného ovoce stvoří mráz něco, co chutná jako ta nejlepší smetanová banánová zmrzlina. Tu připravíte nejlépe tak, že banán před uložením do mrazáku nakrájíte na plátky a zmrzlá kolečka pak nasypete do mixéru. Pokud sníte mražený krém okamžitě, bude opravdu hladký a vláčný. Když ho po vyjmutí z robota ještě na chvíli zavřete do mrazničky, ztuhne a bude se lépe nabírat.

Citrusové plody

Také jste v dětství milovali vodovou zmrzlinu, nejlépe s příchutí pomeranče nebo citronu? Vyzkoušejte náš recept, který vám tuhle chuť z dětství připomene, ale navíc je zcela bez přidaného cukru a umělých látek.

Nakrájejte pomeranč, grapefruit, mandarinky a citron na měsíčky a ty potom zmražené vhoďte do sklenice sodovky. Ideálně do domácí sody ze SodaStreamu, s přesně tak intenzivními bublinkami, jak máte rádi. Mražené citrusy budou fungovat jako kostky ledu, které navíc zlehka dochutí vaši perlivou vodu a udrží ji dlouho chladnou. Takové nápoje vás zvlášť v horkém létě nevtíravě přimějí dodržovat pitný režim.

Navíc je to velmi jednoduché! Proč se tahat s těžkými lahvemi z obchodu, když to nejlepší osvěžení máte na dosah ruky? Stačí vám vždy několik kusů ovoce v mrazáku a na domácí sodovku fungující vodovodní kohoutek a výrobník SodaStream.

Hroznové víno

Vložte do mrazáku směle celý velký hrozen. Nebudete litovat. Zmražení zintenzivní sladkost a uvnitř každé kuličky uzraje hroznový sorbet.

Maliny

Je vážně vedro, vy se toužíte osvěžit a zároveň milujete malinový koláč. Dejte si pouhou mraženou malinu. Chutná totiž jako mrazivý polibek takového domácího pečení. Zchlaďte se hned celou miskou ojíněných lesních plodů! Smícháte-li je s výše zmíněným hroznovým vínem (oproti němuž mají maliny hutnější texturu), ochutnáte rozdílné konzistence v každém soustu.

Jogurt

lyšeli jste už o pochoutce Frozen Yogurt? Tahle pochutina se stává stále oblíbenější i v našich končinách. Vyrobit si svůj vlastní navíc není vůbec nic těžkého a skoro nic to nestojí. Nalijte jogurt do formiček na domácí nanuky. Můžete ho smíchat s křupinkami, müsli, semínky nebo se lžící medu. A nebo použijte rovnou jogurt ochucený, s ovocem či ořechy. Chcete-li si ulehčit práci, zapíchněte držátka rovnou do kelímků s jogurty.

Ledový salát

Zní to zvláštně, ale i salát ožije pod vrstvou ledu. Překvapivou příchuť dodáte křehkým listům špetkou jogurtového dresingu. Vyrobte si dresing vlastní, třeba s česnekem či kari nebo tzatziki.

Granátové jablko

Zrníčka granátových jablek jsou šťavnatá a výrazně dobrá. Malé „korálky“ doslova explodují chutí ve vašich ústech, když jsou zmrzlé. Vybírání jadérek z granátové slupky je nelehké, nemusíte ovšem sníst všechno najednou. Uložte si je do krabičky a sáhněte po nich kdykoliv budete mít náladu.

Vodní meloun

Oblíbená letní pochoutka mnoha milovníků červeného melounu. Vědí proč. Mrazík promění tuto obří dužinu v krystalicky delikátní sorbet. Nakrájejte ovoce předem a zmrazte si kostičky nebo plátky. Znalci pak vloží dílky do mixéru a vyrobí si melounovou tříšť.

Nejen citrusy, ale samozřejmě veškeré ovoce ve zmražené formě můžete použít jako skvělý doplněk vaší čerstvě připravené domácí sodovky ze SodaStreamu. Nejen, že svému drinku dodáte pokaždé úplně jinou příchuť a vůni, ale navíc originálnější led do nápojů nevytvoříte ani s tím nejlepším tvořítkem.

Avokádo

Rozkrájený plod hruškovce přelahodného zamrazte a to, co získáte, bude, jako když kousnete do poctivé čokoládové tyčinky, avšak s chutí avokáda. Okořeňte solí, pepřem, chilli a limetkou pro guacamole šmrnc, a nebo ponořte špičky avokádových stroužků do medu a pohrajte si se zajímavou kombinací chutí.

Burákové máslo

Rozetřete tuto specialitu na pečící či voskový papír a vložte do mrazicího boxu. Dosáhnete sametově křupavé pochoutky. Nandejte lžičku burákového másla na skrojky banánu nebo tmavé čokolády a zamrazte pro ještě sofistikovanější občerstvení.

Napsat reakci

Please enter your comment!
Please enter your name here