Vyzkoušejte recepty z čerstvého sýra

Rady & tipy 18. 3. 2018

Lučina je svěží, čerstvá a čistá, stejně tak jako příroda a i v Lučině najdete jen ty nejčistší ingredience, jako je tvaroh, smetana a sůl, nic více. Lučina je přímo synonymem pro vůni jara a co teprve pokud ji přidáte do nějakého receptu! Ještě jste to nezkoušeli? Tak potom je ten nejvyšší čas s tím začít.

Vyzkoušejte recepty z čerstvého sýra

Foto: Lučina

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem

  • 2 balení Lučiny 100 g
  • 1 středně velká mrkev
  • hrst ořechů
  • hrst sušeného ovoce podle vaší chuti (švestky, fíky, brusinky apod.)
  • 6 lístků meduňky
  • 1 polévková lžíce jablečného džusu nebo moštu
  • 1 jablko na ozdobení

Nastrouhejte očištěnou mrkev, najemno nasekejte ořechy, sušené ovoce a meduňku. To vše dejte do větší mísy a zalijte lžící jablečného džusu. Přidejte Lučinu a důkladně promíchejte. Pomazánku podávejte s tmavým chlebem a můžete ji dozdobit kousky čerstvého jablka.

Lučinová pomazánka s řapíkatým celerem a jablky

  • 1 balení Lučiny 200 g
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 1 jablko
  • 2 lžíce sezamového semínka
  • pepř a sůl

Řapíkatý celer a jablko nakrájejte na drobné kousky, dejte do mísy a přidejte Lučinu. Přisypejte dvě lžíce sezamového semínka, pepř a špetku soli a důkladně promíchejte. Nechte odležet v lednici alespoň hodinu a podávejte s pečivem.

Lučinová pomazánka vajíčková s okurkou

  • 2 balení Lučiny 100 g
  • 1/3 okurky
  • hrst slunečnicových semínek
  • 2 vařená vejce
  • pepř a sůl
  • petrželka

Z oloupaných vařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout. Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypejte slunečnicová semínka a přidejte Lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s chlebem, nejlépe kváskovým, ozdobte rozdrobeným žloutkem a petrželkou.

Autor: Redakce Můžeme jíst zdravěji