Téma

Co nám přinese značení kvality potravin?

Značení pro snadnější orientaci

Téma 1. 4. 2014
Značení pro snadnější orientaci

Značení kvality potravin vnáší do našich nákupních zvyklostí mnoho nového. Seznámíme-li se s konkrétním značením a jsme spokojeni, stává se nám vítaným vodítkem při výběru i dalších potravin, kde očekáváme srovnatelný standard. Jak se ve značení kvality však orientujeme a které značky už bez problémů známe a vyhledáváme? celý článek »

Obliba nivy stoupá

Téma 29. 3. 2014
Obliba nivy stoupá

Které sýry se pyšní evropským značením kvality potravin? První dva české sýry, které již v roce 2010 získaly označení Chráněné zeměpisné označení, byly Jihočeská niva a Jihočeská Zlatá niva. Společnost Madeta se řadí mezi největší výrobce sýrů s modrou plísní v České republice. Historie výroby Jihočeské nivy a Jihočeské Zlaté nivy se traduje více než 60 let. Chráněné zeměpisné označení bylo přiděleno těmto produktům bez jakýchkoliv úprav receptury a technologických postupů. celý článek »